LINEX Baby probiotski dodatak namijenjen bebama, mlađoj i starijoj djeci starosti do 12 godina, 10 vrećica

15.40 KM

Ravnoteža probave vašeg djeteta kreće iznutra

Linex Baby prašak za oralnu upotrebu je probiotski dodatak namijenjen bebama, mlađoj i starijoj djeci starosti do 12 godina. Sadrži B. bifidum BB-12, jedan od klinički najistraživanijih sojeva bifidobakterija.

B. bifidum BB-12 pripada rodu bakterija koje prve naseljavaju crijeva novorođenčeta. Sastojci majčinog mlijeka pomažu razmnožavanje ovih bakterija.

B. bifidum BB-12 pomaže održavanju balansa crijevne mikrobiote i njene funkcije kod beba i djece do 12 godina starosti.

Svaka vrećica Linex Baby sadrži 1 x 10 jedinica koje formiraju kolonije. BB-12 je jedna od takozvanih GRAS bakterija mliječne kiseline (Generally Recognized As Safe).

  • Linex Baby se može koristiti kao preventivni i suportivni tretman kod proljeva, nadutosti i drugih probavnih poremećaja, koji su uzrokovani virusnom ili bakterijskom infekcijom ili su nastali kao neželjeno dejstvo liječenja antibioticima. BB-12 je otporna na neke antibiotike, zbog čega predstavlja odgovarajući tretman za proljev povezan sa antibioticima (AAD).
  • Linex Baby može pomoći u uspostavljanju i održavanju balansa crijevne mikrobiote kod beba i male djece , . Crijevna mikrobiota je važna za razvoj imunološkog sistema i sveukupno zdravlje djece
  • Linex Baby je pakovan u praktične vrećice, a može se dodati u hranu ili piće, zbog čega je savršen izbor za dojenčad i malu djecu koja ne mogu gutati tablete.

Opis

Pakovanje: 10 vrećicaNamijenje

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “LINEX Baby probiotski dodatak namijenjen bebama, mlađoj i starijoj djeci starosti do 12 godina, 10 vrećica”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)